8 ελληνικές ζυθοποιίες που αξίζει να δοκιμάσεις τις μπύρες τους

ζυθοποιία

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη και οι πρώτες επισκέψεις στις μοναδικές παραλίες της χώρας μας έχουνε ήδη γίνει. Αναζητώντας στιγμές ξεγνοιασιάς και δροσιάς, πολύ επιλέγουν να γευτούν μια αναζωογονητική μπύρα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε 8 ελληνικές ζυθοποιίες που αξίζει να δοκιμάσεις τις μπύρες τους.

Σόλο

Κρητική ζυθοποιία με βάση το Ηράκλειο Κρήτης. Μια craft μπύρα με
ψυχή, ασυμβίβαστη και περήφανη από την φύση της αντιπροσωπεύει όλα
τα ιδανικά που πρέπει να έχει μια ξεχωριστή μπύρα. Μια βραβευμένη
ζυθοποιία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με μπύρες όπως ο Ασκιανός
(Porter), Σκοτίδι (Imperial Stout) και η Χωριάτικη (Saison), αποτελούν
πολύ γευστικές επιλογές για να συνοδέψουν την έξοδο σας.

ζυθοποιία
Πηγή εικόνας: Σολο Your Cretan Craft Beer (Facebook Page)
Septem

Ξεκίνησε το 2009 από το Ωρολόγιο Εύβοιας. Septem στα λατινικά
σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας. Κάθε τύπος μπύρας
φέρει και ένα όνομα από τις μέρες της εβδομάδας. Μια επίσης
πολυβραβευμένη ζυθοποιία, η οποία έχει αποσπάσει τίτλους σε
εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, καταφέρνει να σαγηνεύσει με το
πλούσιο άρωμα, την απολαυστική γεύση και την ένταση φρεσκάδας που
προσφέρει, όντας μη παστεριωμένη. Μπύρες όπως η Sunday’s Honey
Golden Ale, η Saturday’s Porter, η Friday’s Pale Ale και η Monday’s
pilsner είναι κορυφαίες επιλογές για έναν beer enthusiast.

ζυθοποιία
Πηγή εικόνας: Septem Microbrewery – Septem Μικροζυθοποιία (Facebook page)
Noctua

Η craft μπύρα της πρωτεύουσας. Με τη ζυθοποιία να βρίσκεται στο
Γκάζι, η Noctua υπόσχεται το κάτι διαφορετικό όσον αφορά την
αλληλεπίδραση με τη μπύρα. Το όραμα μιας γευστικής μπύρας η οποία
δημιουργεί μόνο θετικά συναισθήματα γύρω από αυτήν, γίνεται
πραγματικότητα. Μπύρες όπως η Night Vision (Black IPA), η Head
Twister (Pale Ale) και η Insomnia (IPA) διεγείρουν τις αισθήσεις και
αποτυπώνουν τον χαρακτήρα της Αθήνας.

Πηγή εικόνας: Noctua Brewery Athens (Facebook page)
Μπύρα Χίου

Το 2011 στο νησί της Χίου ξεκίνησε να λειτουργεί η ζυθοποιία του
νησιού. Μια ιδιαίτερη ζυθοποιία, καθώς καταφέρνει με πολύ μεράκι να
αναδείξει όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού. Χαρακτηριστικό
παράδειγμα η Wheat mastic, η οποία περιέχει την ξακουστή Μαστίχα
Χίου. Άλλες μπύρες που παράγει η συγκεκριμένη ζυθοποιία είναι
Smoked Robust Porter, η BBQ (καπνιστή) και η IPA. Ένα αξιοθαύμαστο
παράδειγμα τοπικής ζυθοποιίας που διαφημίζει παράλληλα και τα τοπικά
προϊόντα.

Πηγή εικόνας: Chios Beer – Φρέσκια Μπύρα Χίου (Facebook Page)
Μεθιά

Η συγκεκριμένη ζυθοποιία είναι μια σχετικά πρόσφατη προσπάθεια από
την Χαλκιδική. Οι γευστικές Blonde Ale και Pale Ale που παράγονται,
ταιριάζουν απόλυτα με τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής και
προσφέρουν μια γευστική και αναζωογονητική εμπειρία. Σύντομα θα
είναι διαθέσιμη και η πρώτη IPA της ζυθοποιίας και θα τη βρείτε μαζί με
τις άλλες δύο, στο κατάστημά τους στο Πολύχρονο Χαλκιδικής.

ζυθοποιίες
Πηγή εικόνας: ΜΠΥΡΑ ΜΕΘΙΑ (Facebook page)
Σκνίπα

Ακόμα μια ζυθοποιία από την Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη φορά από τη
Θεσσαλονίκη. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, επιτυγχάνεται ένα
εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπύρες όπως η Imperial Stout, η Strong Ale, η
Bold (Session IPA) και η Lady (Saison) αποτελούν χαρακτηριστικά
παραδείγματα αυτού του εξαιρετικού αποτελέσματος. Μια και μόνο
δοκιμή αρκεί για να αισθανθείτε την ποιότητα της γεύσης.

Πηγή εικόνας: Sknipa Brewery (Facebook page)
Βόρεια

Αυτή η ζυθοποιία με έδρα τις Σέρρες άρχισε να λειτουργεί το 2013. Με
γνώμονα την ποιότητα αλλά και το περιβάλλον, παράγονται
γευστικότατες μπύρες που αναδεικνύουν τον βορειοελλαδίτικο πλούτο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βραβευμένη Smoked Amber Ale, η
Pilsner, η Summer Ale, η Imperial Porter, η Low Alcohol (για
κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας) και πολλές ακόμη μπύρες
που μπορούν να συνοδέψουν το φαγητό ή την έξοδό σας.

Πηγή εικόνας: Voreia Beer (Facebook page)
Μαρμίτα

Η συγκεκριμένη Καβαλιώτικη ζυθοποιία με σταδιακά βήματα έχει
κατακτήσει ξεχωριστή θέση σε όσους έχουν δοκιμάσει τις μπύρες τους.
Το σήμα κατατεθέν τους, η Red Ale, μια ήπια αλλά νόστιμη μπύρα
συστήθηκε στο κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, υπάρχουν και άλλες
ετικέτες, η Stout και η APA, οι οποίες είναι εξίσου γευστικές και
προσφέρουν μόνο χαμόγελα και ευχάριστες αισθήσεις σε όσους τις
δοκιμάσουν.

ζυθοποιίες
Πηγή εικόνας: Μικροζυθοποιία Καβάλας – Kavala’s Microbrewery (Facebook page)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *