5 γερμανικές ζυθοποιίες που αξίζουν την προσοχή σας

Σε συνέχεια των δύο άρθρων για το Μόναχο, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφίερωμα σε πέντε (5) γερμανικές ζυθοποιίες που αξίζουν την προσοχή σας. Όπως θα καταλάβετε και από την παρακάτω λίστα, όσα ζυθοποιία επιλέχθηκαν, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου.

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan

Αυτό το ζυθοποιείο είναι υπεύθυνο για την γνωστή μπύρα Weihenstephaner. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της ζυθοποιίας είναι ότι αποτελεί την παλαιότερη του κόσμου. Για την ακρίβεια υπάρχει από το 1040. Κάποιες από τις πιο γνωστές ετικέτες της εταιρείας είναι η Vitus (ξανθιά μπύρα με 7.7 % αλκοόλ – Weizen Bock) και η Dunkel (σκούρη μπύρα με 5.3% αλκοόλ).

Αναλυτικός κατάλογος με τις μπύρες Weihenstephaner: https://www.weihenstephaner.de/en/our-beers/

γερμανικές ζυθοποιίες
Πηγή εικόνας: www.weihenstephaner.de

Ayinger Privatbrauerei

Η δεύτερη ζυθοποιία της λίστας είναι η Ayinger. Το βασικό κέντρο παραγωγής της εταιρείας βρίσκεται στο Aying, ένα χωριό λίγο πιο έξω από το Μόναχο. Έτος δημιουργίας; Το 1878. Κάποιες από τις γνωστότερες ετικέτες της εταιρείας είναι η Celebrator (σκούρη μπύρα με 6.7% αλκοόλ), η Urweiss (μπύρα weiss με 5.8% αλκοόλ) και η Weizenbock (μπύρα weiss με 7.1% αλκοόλ). Προσωπικά, η αγαπημένη μου είναι η Celebrator.

Αναλυτικός κατάλογος με τις μπύρες Ayinger: https://www.ayinger.de/cms/index.php/our-beer-specialties.html

Πηγή εικόνας: www.ayinger.de

Schneider Weisse

Άλλη μία μπύρα που φτιάχνεται στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας. Πιο συγκεκριμένα, το ζυθοποιείο βρίσκεται στο Kelheim, στις όχθες του Δούναβη και απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από το Μόναχο. Ημερομηνία ίδρυσης για την Schneider Weisse είναι το 1872. Το συγκεκριμένο ζυθοποιείο δραστηριοποιείται στο χώρο της μπύρας σιταριού, γνωστή και ως weiss.

Περισσότερες πληροφορίες για την Schneider Weisse: https://schneider-weisse.de/

γερμανικές ζυθοποιίες
Πηγή εικόνας: schneider-weisse.de

Augustiner-Bräu

Το παρόν ζυθοποιείο έχει έδρα στο Μόναχο, ιδρύθηκε το 1328 και είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο ζυθοποιείο του Μονάχου. Δύο από τις πιο γνωστές ετικέτες της Augustiner είναι η Helles (μπύρα lager με 5.2% αλκοόλ) και η Weissbier (μπύρα weiss με 5.4% αλκοόλ).

Αναλυτικός κατάλογος με τις μπύρες Augustiner: https://www.augustiner-braeu.de/unser-bier.html

Πηγή εικόνας: www.instagram.com/p/BpHv_pKlyp1/

Paulaner Brauerei

H Paulaner αποτελεί πιθανώς το πιο γνωστό όνομα από αυτά της λίστας. Ιδρύθηκε το 1634 στο Μόναχο από μοναχούς του μοναστηριού Neudeck ob der Au. Επιπρόσθετα, αποτελεί έναν από τους χορηγούς της ομάδας ποδοσφαίρου της Μπάγερν Μονάχου. Η Paulaner φημίζεται κυρίως για την μπύρα weiss.

Αναλυτικός κατάλογος με τις μπύρες Paulaner: https://www.paulaner.com/biergarten/

Πηγή εικόνας: Paulaner Facebook Page

Αυτές ήταν λοιπόν 5 από τις πολλές γερμανικές ζυθοποιίες που μπορείτε να συναντήσετε.

Πηγή εικόνας άρθρου: Φωτογραφία από AIAC Interactive Agency από το Pixabay

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *