Λίγες ώρες στην Πάτρα

Το επόμενο πρωί, μετά την τελετή του Επιταφίου στην Ναύπακτο, πήγαμε προς την Πάτρα. Για την τελετή του Επιταφίου μιλάω σε προηγούμενο άρθρο (Εντυπωσιακή τελετή Επιταφίου στην Ναύπακτο). Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας, με πληθυσμό 167.446, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011. Είναι πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας και έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας.

Την διαδρομή Ναύπακτος-Πάτρα, όπως και την επιστροφή, μπορείτε να την κάνετε είτε με καραβάκι είτε διασχίζοντας την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Κατά την μετάβαση στην Πάτρα επιλέξαμε να διασχίσουμε την γέφυρα με το αυτοκίνητο.

Μόλις μπήκαμε στην Πάτρα και παρκάραμε, αρχίσαμε τις γύρες στο κέντρο της. Το πρώτο μέρος που είδαμε ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα και τον παλαιό ναό του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται δίπλα.

Το εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού καλύπτεται από εξαιρετικές εικόνες και αγιογραφίες, που δίνουν μία άλλη χροιά στον εσωτερικό χώρο.

Στην συνέχεια, προχωρώντας προς τα ενδότερα της πόλης, ένα μέρος που ξεχώρισα ήταν τα Σκαλιά Πατρέως. Άμα βρεθείς στο ανώτερο σημείο των σκαλών και κοιτάξεις απέναντι σου, θα μπορέσεις να δεις το όρος Βαράσοβα στην απέναντι ακτή του Πατραϊκού κόλπου.

Πριν φτάσεις στα σκαλιά, θα δεις την πλατεία 25ης Μαρτίου, στην οποία θα βρεις το μνημείο των Αγωνιστών του 1821, το οποίο όμως κρύβεται από τα πολλά χόρτα που υπάρχουν στην πλατεία.

Το μνημείο των Αγωνιστών του 1821 στην πλατεία 25ης Μαρτίου

Σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στα δυτικά του Κάστρου, στην Άνω Πόλη δίπλα στο Ρωμαϊκό στάδιο. Το Ωδείο έχει ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για μουσικές εκδηλώσεις.

Εξωτερική όψη του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου

Το επόμενο μέρος που συνάντησα, ήταν η πλατεία Γεωργίου Α’. Μία αρκετά ανοιχτή πλατεία, με δύο συντριβάνια στις δύο άκρες της, τα οποία είναι τοποθετημένα σαν δύο εστίες σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Γύρω, από την πλατεία, μπορείτε να δείτε, το Δημοτικό θέατρο Απόλλων και διάφορα μαγαζιά, για φαγητό και για χαλάρωση.

Αυτά είνα τα μέρη που ξεχώρισα και προτείνω να επισκεφτείτε, αν περάσετε από την Πάτρα για λίγες ώρες. Στην επιστροφή πήραμε το καραβάκι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις την εντυπωσιακή αυτή γέφυρα από διαφορετικές γωνίες.

Πηγές: Κάποια στοιχεία που αναφέρω τα άντλησα από την Βικιπαίδεια, η οποία είναι μία ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.