Τα 8 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια στον κόσμο

Η αλήθεια είναι πως δε συνηθίζω να γράφω τέτοιου είδους άρθρα στην ιστοσελίδα, αλλά που και που μου αρέσει να περιπλανιέμαι στο διαδίκτυο, ψάχνοντας εντυπωσιακά μέρη, φυσικά ή και τεχνητά, όπως θα δούμε και σε αυτό το άρθρο. Σήμερα λοιπόν επέλεξα ως θεματική τα αεροδρόμια κι έτσι θα σας παρουσιάσω 8 από τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Changi Airport στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ιδιαίτερως γνωστή για τα εντυπωσιακά της κτίρια. Το αεροδρόμιο της δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά. Από τζακούζι μέχρι εσωτερικές πισίνιες, αλλά ταυτόχρονα διαθέτοντας και τον τίτλο του πρώτου αεροδρομίο που εισήγατε την γέφυρα είσοδου – εξόδου από ένα αεροπλάνο. Τέλος, διαθέτει μία μεγαλειώδης τσουλήθρα, μεγέθους 12 μέτρων.

εντυπωσιακά αεροδρόμια
Πηγή εικόνας: www.changiairport.com

Adolfo Suárez Madrid–Barajas στη Μαδρίτη

Μεταφερόμαστε στην Ευρώπη και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Ο κυματοείδης σχηματισμός της οροφής καθιστά το αεροδρόμιο αυτό, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Θαυμάστε ελεύθερα.

Πηγή εικόνας: Φωτογραφία από Yong Wang από το Pixabay

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ

Η πόλη του Ντένβερ έχει φέτος την τιμητική της, καθώς γιορτάζει για το πρώτο τρόπαιο της στον μαγικό κόσμο του NBA. Το αεροδρόμιο που υποδέχθηκε το Νικολά Γιόκιτσ και την παρέα του είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά -και το μεγαλύτερο- σε όλη την Αμερική.

εντυπωσιακά αεροδρόμια
Πηγή εικόνας: www.flydenver.com

Το Διεθνές Αεροδρόμιο King Fahd

Ο λόγος για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και καλύπτει έκταση γύρω στα 776 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δεύτερο παγκοσμίως έρχεται το αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi

Γνωστό και ως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, αποτελεί το βασικό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Πηγή εικόνας: suvarnabhumi.airportthai.co.th

Το Αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ

Μεταφερόμαστε στην κεντρική Ευρώπη και στα γραφικά σκηνικά της Δυτικής Αυστρίας. Για την ακρίβεια, μόλις 4-5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ίνσμπρουκ, βρίσκεται και το αεροδρόμιο της περιοχής, το οποίο περιτριγυρίζεται από τις Άλπεις. Δε νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Πηγή εικόνας: www.innsbruck-airport.com/en

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad

Το αεροδρόμιο αυτό βρίσκεται στο Κατάρ και το 2021 τιμήθηκε με τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου στα βραβεία Skytrax World Airport. Το ιδιαίτερο σχήμα του κτιρίου του αεροδρομίου, το οποίο έχει κυματοειδή μορφή είναι άκρως εντυπωσιακό!

εντυπωσιακά αεροδρόμια
Πηγή εικόνας: www.hok.com

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji Maharaj

Το αεροδρόμιο αυτό βρίσκεται στη Βομβάη της Ινδίας. Το βασικό χαρακτηριστικό του το οποίο με κέρδισε και το επέλεξα για τη συγκεκριμένη λίστα είναι τα περίεργα μοτίβα στην οροφή του κτιρίου του αεροδρομίου.

Πηγή εικόνας: www.mumbaiairport.com

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μου στον μαγικό κόσμο των αεροδρομίων εντόπισα πολλά ακόμα αεροδρόμια που θα μπορούσαν να είναι σε αυτή τη λίστα, αλλά επέλεξα να την κλείσω κάπου εδώ και να επανέλθω -πιθανώς, δεν το υπόσχομαι κιόλας όμως (χαχα), στο εγγύς μέλλον. Οι φωτογραφίες φυσικά δεν είναι δικές μου, καθώς δεν είχα την τύχη να επισκεφτώ μέχρι τώρα κάποιο από αυτά τα αεροδρόμια κι έτσι χρησιμοποίησα ως πηγή μου την ιστοσελίδα του κάθε αεροδρομίου. Αυτά είναι λοιπόν 8 από τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου.

Η κεντρική εικόνα του άρθρου είναι από το Pixabay και είναι τραβηγμένη από τον Joshua Woroniecki.

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.