Φριντριχσάφεν

Φριντριχσάφεν: Στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας

Το Φριντριχσάφεν είναι μία πόλη της νότιας Γερμανίας και είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας (Bodensee). Αποτελεί μάλιστα και φυσικό σύνορο με την Ελβετία και την Αυστρία. Η πόλη ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και ο πληθυσμός της είναι περίπου 60.000 κάτοικοι.

Λίγη Ιστορία

  • Ιδρύθηκε το 1811 ως κομμάτι του νέου Βασιλείου της Βυρτεμβέργης, ένα βασίλειο που ήταν σύμμαχος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων.
  • Το Φριντριχσάφεν πήρε το ονομά του από τον βασιλιά Φρειδερικό Α’ της Βυρτεμβέργης. Ο συγκεκριμένος βασιλιάς μετέτρεψε την πόλη σε ένα ελεύθερο λιμάνι και σε ένα βασικό σημείο για το ελβετικό εμπόριο του βασιλείου.
  • Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Γερμανός Κόμης Φερδινάνδος φον Ζέπελιν ίδρυσε στην περιοχή την εταιρεία κατασκευής αερόπλοιων Ζέπελιν. Το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και αποτέλεσε ορόσημο στην αεροναυπηγική.

Ώρα να δούμε αναλυτικά τα μέρη που επισκεφθήκαμε το Φριντριχσάφεν.

Βόλτα στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας

Το πρώτο πράμα που προτείνουμε να κάνετε μόλις φτάσετε στην περιοχή είναι να αρχίσετε την εξερεύνηση κατά μήκος της λίμνης. Όποια πλευρά και να επιλέξετε έχει κάτι να θαυμάσετε. Φυσικά, στην περιοχή υπάρχει και μουσείο αφιερωμένο στα Ζέπελιν. Καθώς επισκεφθήκαμε το Φριντριχσάφεν αρχές Ιουνίου, αρκετός κόσμος απολάμβανε το μπάνιο του στα νερά της λίμνης της Κωνσταντίας. Κάποια από τα σημεία που αξίζει να περάσετε κατά τη βόλτα σας είναι το Schloßhorn, το Moleturm (μία εξέδρα με πανοραμική θέα της γύρω περιοχής) και το Zeppelin-Seefontäne, το οποίο αποτελεί ένα σιντριβάνι μέσα στα νερά της λίμνης.

Η λίμνη της Κωνσταντίας (Bodensee)

Πέρασμα στην Ελβετία – Ράμενσχορν

Από το Φριντριχσάφεν μπορείτε να πάρετε καράβι για να πάτε στις γύρω πόλεις, όπως η Κωνστάντζα και το Ράμενσχορν. Εμείς επιλέξαμε να περάσουμε στην πλευρά της Ελβετίας και το Ράμενσχορν. Το καράβι (πήγαινε-έλα) κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ και έχει ανά 1 ώρα μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Κατά την παραμονή μας στο Ράμενσχορν, η οποία διήρκησε περίπου 1.5 ώρα, προλάβαμε να κάνουμε μία σύντομη βόλτα σε αυτή πόλη. Το Ράμενσχορν μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για ένα ταξίδι με τρένο προς την κεντρικότερη Ελβετία, κάτι που ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε σε κάποιο μελλοντικό μας ταξίδι.

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *