Μους με γάλα αμυγδάλου
Ξεκινάω μία νέα στήλη στην ιστοσελίδα μου, στην οποία θα γράφω για διάφορα φαγητά και συνταγές. Η αρχή θα γίνει με μία πολύ απλή και γευστική συνταγή για μους με γάλα αμυγδάλου.
Τα υλικά που χρειάζονται:
-250 γραμμάρια κουβερτούρα
-300 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί:
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι και κλείνουμε την φωτιά λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού.
- Ρίχνουμε το ζεσταμένο γάλα πάνω στην κουβερτούρα.
- Κουνάμε λίγο το μπολ με τα χέρια μας για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα.
- Χτυπάμε με ένα σύρμα το μείγμα μέχρις ότου να ομογενοποιηθεί.
- Το αφήνουμε να “χαλαρώσει”.
- Μετά από περίπου 20 λεπτά θα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και θα αρχίσει να σφίγγει.
- Αδειάζουμε την μους σε ένας σκεύος ή σε σκεύη της αρεσκείας μας, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε 20 λεπτά μπορούμε να την γευτούμε.
Μπορείτε να την συνοδέψετε με:
- Φράουλες ή κεράσια.
- Αμύγδαλα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό
Με τις αναλογίες που χρησιμοποίησα, βγήκανε 5 μερίδες στο μέγεθος του μπολ της φωτογραφίας. Φυσικά, μπορείτε να “παίξετε” με τις αναλογίες και να βγάλετε άλλον αριθμό μερίδων. Καλή επιτυχία!
Να σημειωθεί ότι είναι και μία επιλογή γλυκού για περιόδους νηστείας.