aktravelife.com

aktravelife.com: Μιλήσαμε με τον Κώστα & την Αλιόνα

Έφτασε η ώρα για μια νέα συνέντευξη στη σελίδα μας. Αυτή τη φορά μιλήσαμε με την Αλιόνα και τον Κώστα από το aktravelife.com. Πρόκειται για ένα ζευγάρι travel bloggers που διαμένει μόνιμα στην Κρήτη και ταξιδεύει μαζί με το παιδί του. Παρόμοια περίπτωση και με το travelshare.gr που είχαμε μιλήσει στη συνέντεξη του προηγούμενου μήνα.

Ο Κώστας και η Αλιόνα αγαπούν τα ταξίδια είτε πρόκειται για μία ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία είτε για ένα ταξίδι πολλών ημερών σε κάποια άκρη του πλανήτη μας. Μαζί τους ταξιδεύει από τον πρώτο μήνα της γέννησής του και ο γιος τους, ο Έκτορας. Μέσω των ερωτήσεων που τους έθεσα προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα για την προσπάθεια τους, για τα αγαπημένα τους μέρη, αλλά και για τις ασχολίες τους πέρα από τα ταξίδια. Αρχίζουμε!

Για κάποιον ή κάποια που δε σας γνωρίζει και διαβάζει αυτή τη συνέντευξη, ποιο θα θέλατε να είναι το πρώτο που θα μάθουν για εσάς;

Δύσκολη ερώτηση για αρχή! Θα θέλαμε ο κόσμος απλά να ξέρει ότι είμαστε ένα καθημερινό ζευγάρι, μία οικογένεια που έχει ως προτεραιότητα ζωής το να ταξιδεύει, σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς.
Αυτό σημαίνει θυσίες που ίσως φαίνονται περίεργες σε φίλους και γνωστούς. Έτσι είναι η ζωή, όμως, πάντα κάτι επιλέγεις, συνειδητά ή όχι.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του aktravelife.com;

Κώστας: Ξεκινήσαμε γράφοντας σε ταξιδιωτικό φόρουμ, μέχρι τη στιγμή που θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Με κύριο στόχο τις δικές μας αναμνήσεις, τη συγγραφή των ταξιδιωτικών μας ιστοριών μαζί με εικόνες και βίντεο τα οποία, γιατί όχι, μπορούσαμε να μοιραστούμε και με άλλους. Ειδικά μετά τη γέννηση του μικρού μας και την άμεση συμμετοχή του σε οποιοδήποτε ταξίδι, ήταν κάτι που μας ώθησε ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του site μας.

Τι ρόλο έχει αναλάβει ο καθένας στην ιστοσελίδα (συμπεριλαμβανομένου του YouTube & social media);

Αλιόνα: Ο Κώστας είναι ο κύριος συγγραφέας όσων διαβάζετε, κάτι που λατρεύει να κάνει. Ασχολείται επίσης με τη σελίδα μας στο Facebook (aktravelife), και οτιδήποτε έχει να κάνει με τηλεφωνική επικοινωνία, συνεντεύξεις κτλ.
Όσο για εμένα, έχω αναλάβει το τεχνικό κομμάτι του site, την επεξεργασία εικόνων και βίντεο, το Instagram (ak_travelife), καθώς και τα λίγα βίντεο που έχουμε ανεβάσει μέχρι στιγμής στο κανάλι μας στο Youtube.

Πώς γνωριστήκατε και ποιο ήταν το πρώτο σας ταξίδι σαν ζευγάρι;

Αλιόνα: Η γνωριμία μας έγινε στην Κρήτη, το μακρινό πλέον 2010, ενώ παντρευτήκαμε τρία χρόνια αργότερα. Μετά από το γαμήλιο ταξίδι μας στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά, κάμποσες εξορμήσεις σε νησιά των Δωδεκανήσων (Κάλυμνο, Τέλενδο, Πάτμο), φύγαμε για Πορτογαλία, στο πρώτο κοινό μας ταξίδι στο εξωτερικό.

Εάν κάποιος σας παρακολουθεί, θα δει πως ταξιδεύετε μαζί με το παιδί σας. Με βάση την προσωπική σας εμπειρία, ποιες είναι οι κύριες διαφορές σε ένα ταξίδι με ή χωρίς τη συνοδεία του παιδιού σας;

Η βασική διαφορά είναι απλή. Προσαρμογή σε άλλους ρυθμούς, σε άλλες απαιτήσεις. Τα παιδιά είναι απίστευτα ανθεκτικά και δυνατά πλάσματα, που μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες των ταξιδιών. Αυτό που κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, είναι να προσαρμόζουμε τους ρυθμούς μας, ώστε και οι τρεις να απολαμβάνουμε όσο περισσότερο γίνεται ένα ταξίδι. “Θυσιάζουμε” πράγματα, όπως ένα ποτό σε μπαρ ή κάποιες δραστηριότητες, γιατί απλά ο μικρός ανθρωπάκος που είναι μαζί μας το αξίζει, συμμετέχοντας σε κάθε εξόρμησή μας.

aktravelife.com

Πέρα από την ταξιδιωτική σας ιστοσελίδα, η Αλιόνα είναι η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Ο Βίκτωρας Ταξιδεύει στη Χώρα των Σπηλαίων». Πώς σας ήρθε η ιδέα για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου και πώς σας φάνηκε η διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου;

Κώστας: Αποκλειστική ιδέα της Αλιόνας, η οποία συνεχώς ψάχνει καινούρια πράγματα, εμπνέεται, δοκιμάζει. Μιας και ο Έκτορας δεν είχε αναμνήσεις σε τόσο μικρή ηλικία, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα ταξιδιωτικό βιβλίο, ειδικά για παιδάκια, με πραγματικές εικόνες και περιπέτειες από το ταξίδι μας στο Βιετνάμ. Για να κρατήσει κάποια πράγματα αληθινά για τον ίδιο, αλλά και να εμπνεύσει ίσως όσες οικογένειες θα ήθελαν να ταξιδέψουν με μωρό – νήπιο.

Πλέον, σκέφτεται να συνεχίσει τη συγγραφή παιδικών ταξιδιωτικών βιβλίων, με περιπέτειες του μικρού Βίκτωρα σε διάφορες χώρες που έχουμε επισκεφτεί! Θα μπορείτε να τα βρείτε στο μικρό ταξιδιωτικό μας βιβλιοπωλείο, εδώ.

Αλιόνα: Είμαστε οικογενειακώς «βιβλιοφάγοι», και στον Έκτορα διαβάζω πάρα πολύ, από μωρό. Λογικό όμως ότι εξιστορώ και δικά μας βιώματα, οπότε κάποια στιγμή ήταν αληθινές ιστορίες από τα ταξίδια μας. Έτσι, σκέφτηκα να γράψω ένα βιβλίο, με εικονογράφηση βασισμένη στις δικές μας φωτογραφίες, σε τοπία που είδαμε. Αρχικά δεν είχα σκοπό να εκδοθεί για το ευρύ κοινό, αλλά υπήρχε τόση ανταπόκριση στο blog από άλλους γονείς, που εξελίχθηκε έτσι.

Και για μένα όλος αυτός ο κόσμος των παιδικών βιβλίων είναι μια απόλυτη έκπληξη. Περνάω τόσο καλά με τα παιδιά στις παρουσιάσεις και αναγνώσεις του βιβλίου που έκανα στα σχολεία, που δεν μπορούσα να το φανταστώ! Όλο το πρότζεκτ έχει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μένα.

aktravelife.com

Περνάμε στο -κατά την προσωπική μου άποψη- πιο εντυπωσιακό σας ταξίδι. Αυτό από την Κρήτη ως την Ισλανδία οδικώς. Πώς σας ήρθε η ιδέα να πραγματοποιήσετε ένα τέτοιο ταξίδι; Εάν σας δινόταν η ευκαιρία θα το κάνατε και πάλι;

Αχ, αυτό το ταξίδι… Ξέρετε, καμιά φορά προκύπτει εντελώς απρόσμενα κάτι τέτοιο, που το βλέπεις εκ των υστέρων και απορείς. Μια συζήτηση με φίλο, μια απόφαση να κάνουμε ένα ταξίδι που θα το θυμόμαστε, μια τυχαία γνωριμία με τις σκηνές οροφής, και τέλος. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Λατρεύουμε να σχεδιάζουμε ταξίδια, οπότε το ερώτημα ήταν τι θα αφήναμε απ’ έξω, οδηγώντας συνολικά σε πάνω από 20 χώρες, περνώντας τρεις μήνες εκτός Ελλάδας, παρέα με ένα νήπιο ενάμιση έτους. Δεν περιγράφεται με μία πρόταση μία τέτοια εμπειρία.
Οι δυσκολίες, η διαμονή – φιλοξενία από οικογένειες σε όλη την Ευρώπη, ο ύπνος σε
υπνόσακους στην Ισλανδία και τα νησιά Φερόε, το μαγείρεμα, οι 50 ώρες στο πλοίο στον βόρειο Ατλαντικό, και πόσα ακόμη…

Θα το κάναμε ξανά, ναι! Ή, για να το πούμε αλλιώς, θα το κάνουμε ξανά στο μέλλον, υγεία να έχουμε!

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας προορισμοί ως τώρα και σε ποια από τις πόλεις που έχετε επισκεφθεί θα διαλέγατε να μείνετε αν δε μένατε στην Ελλάδα;

Όπως ίσως καταλάβατε, η μαγική φύση της Ισλανδίας και το vibe που νιώθουμε εκεί, μας ταιριάζουν απόλυτα. Λατρεμένος προορισμός, σίγουρα! Επίσης, η χερσόνησος Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, με τα τρομερά ηφαίστεια, τις αρκούδες και τη ζωή Σοβιετικής Ένωσης ήταν εμπειρία ζωής.

Όσο για το δεύτερο σκέλος, δεν έχουμε βρει κάποιον τόπο που θα θέλαμε να μείνουμε μόνιμα, μέχρι στιγμής. Θεωρούμε ότι θα μας ταίριαζε σε κάποια πράγματα η ζωή στη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη (σεβασμός στη φύση, καθαριότητα, ανεκτικότητα, τρόπος ανατροφής παιδιών). Και πάλι όμως, όχι σε βαθμό που θα αφήναμε την Ελλάδα και την Κρήτη συγκεκριμένα. Αν υπάρξει τέτοιο μέρος, πάντως, θα το μάθετε!

Ας περάσουμε σε κάτι πιο γενικό τώρα; Πέρα από την ενασχόληση σας με τα ταξίδια, με τι άλλο σας ευχαριστεί να ασχολείστε;

Αλιόνα: Η γνωριμία μας με πάμπολλους ανθρώπους στα ταξίδια μας, μας έδωσε να
καταλάβουμε ότι η ενασχόληση με τον τουρισμό είναι κάτι που μας ταιριάζει, ειλικρινά.

Ξεπερνώντας λοιπόν την προφανή κούραση μιας τέτοιας δουλειάς, είναι ευτυχία να
υποδεχόμαστε, να μιλάμε, να γνωρίζουμε ανθρώπους που έρχονται στο Ρέθυμνο,
προσπαθώντας να τους δείξουμε παραπάνω από τα γνωστά και τουριστικά του τόπου μας.

Κώστας: Η Αλιόνα δε, ως εξαιρετικά ανήσυχο πνεύμα, διαβάζει ατελείωτα βιβλία, παίζει πιάνο, μαθαίνει Γαλλικά, ψάχνει κάτι καινούριο, πάντα. Μαζί περνάμε πολλή ώρα στην φύση. Εγώ στον ελεύθερό μου χρόνο ψάχνω πληροφορίες για διάφορα μέρη του κόσμου και παρακολουθώ προσφορές και εισιτήρια, ή ντοκιμαντέρ για ταξίδια, τι άλλο.

aktravelife.com
Εξόρμηση στο Cenote Azul στο Μεξικό

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ταινίες;

Κώστας: Η δική μου θα έλεγα το Interstellar. Όσες φορές κι αν το δω, μου δίνει την αίσθηση του πόσο μικροί είμαστε, και πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ανακαλύπτω τα απίθανα οπουδήποτε μπορούμε να φτάσουμε. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε στο παρελθόν να ήθελα να γνωρίζω νέους κόσμους, ταξιδεύοντας με πλοία.

Αλιόνα: Πολλές. Μου αρέσουν και οι ιστορικές, και δράσης, και κωμωδίες, και φαντασίας όπως οι σειρές The Lord of the Rings, Game of Thrones, κτλ.. Δεν βλέπω όμως καθόλου horror ταινίες.

Τα 5 τραγούδια που μπαίνουν στο playlist κάθε roadtrip;

Κώστας: Εξαρτάται το roadtrip! Είναι φορές που απλά αφήνουμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς κάθε χώρας να παίζουν.
Το Herr Mannelig των Garmarna, πάντως, ζωγραφίζει την Ισλανδία μπροστά στα μάτια μας, κάθε φορά που το επιλέγω. Και ο Εκτοράκος λέει “Μπαμπά, αυτό είναι από την Ισλανδία;;;”

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, θα θέλατε να μας πείτε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι -ταξιδιωτικοί και μη- στόχοι σας;

Ταξιδιωτικά όνειρα και στόχοι υπάρχουν πάντα, εξάλλου ο πλανήτης μας είναι γεμάτος καθημερινά θαύματα, οπουδήποτε. Συνυφασμένα πλέον και με τον γιο μας, θα θέλαμε τα ταξίδια να προσφέρουν και στους τρεις μας κάτι παραπάνω από αναμνήσεις.

Ίσως είναι ένα όνειρο να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι ενός έτους, κάνοντας gap year από τη ζωή μας εδώ. Να ζήσουμε ταξιδεύοντας στην Αμερική, να την διασχίσουμε οδικώς από Βορρά ως Νότο. Προς το παρόν είναι όνειρο, αν και δεκάδες πιθανά σημεία επίσκεψης είναι σημειωμένα στο χάρτη μας 🙂

Μπορείτε να βρείτε τον Κώστα & την Αλιόνα:

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλιόνα και τον Κώστα του aktravelife.com που δέχθηκαν να μιλήσουν στο travelwithnomap.gr και τους εύχομαι να συνεχίσουν να ταξιδεύουν και να μας μιλάνε για όμορφα μέρη!

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.