3 στέκια για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα στη Θεσσαλονίκη

Είτε βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες είτε μένετε μόνιμα, έχετε πάρα πολλές επιλογές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα. Σε αυτό το άρθρο θα προτείνουμε 3 μαγαζιά (ή στέκια ρε παιδί μου) που προτιμούμε εμείς ως Travel with no map. Το άρθρο αυτό αποτελεί και επιστροφή της αγαπημένης στήλης City Guide.

Στην εικόνα βλέπουμε το Beetroot.

Le Jardin Extraordinaire Cafe

Η πρώτη μας πρόταση δεν θα έλεγε πως είναι και η πιο πρωτότυπη, παρ’ όλα αυτά παραμένει μία εξαιρετική επιλογή εάν βρίσκεστε κοντά στην Αγίας Σοφίας. Ο λόγος που προτείνουμε αυτό το κατάστημα είναι πως μαζί με την παραγγελία κάθε ροφήματος, το μαγαζί σας προσφέρει ένα κέρασμα, το οποίο εσείς διαλέγετε. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το ρόφημα που θα πάρετε υπάρχουν διαφορετικές επιλογές, όπως η γλυκιά κρέπα, η βοσκόπιτα και τα κρουασανάκια.

Το Le Jardin Extraordinaire Cafe βρίσκεται στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 6-8. Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι ανοιχτό από τις 9.00 μέχρι και τις 1.00, ενώ την Κυριακή ανοίγει από τις 10.00 μέχρι και τις 1.00.

Πηγή εικόνας: Le Jardin Extraordinaire Cafe Facebook Page

Beetroot

Μεταφερόμαστε τώρα στην περιοχή των Άνω Λαδάδικων και πιο συγκεκριμένα λίγο πιο πάνω από την πλατεία Εμπορίου. Στο κτίριο όπου βρίσκονται σήμερα τα γραφεία της Beetroot, όπως επίσης και η καφετέρια με το ίδιο όνομα, ήταν το κτίριο γνωστό ως “Ισμαήλ Πασά Χάνι”. Ο χώρος του καφέ επιδεικνύει τα σχέδια και το στυλ της εταιρίας και έτσι έχει διαμορφωθεί ένας αρκετάς μοντέρνος και πολύ όμορφος χώρος. Στον κάτω όροφο θα βρείτε και την γκαλερί της Beetroot που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του κτιρίου.

Το Beetroot βρίσκεται στη Συγγρού 8. Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο είναι ανοιχτό από τις 8.00 μέχρι και τις 22.00, ενώ την Κυριακή ανοίγει από τις 10.00 μέχρι και τις 22.00.

Πηγή εικόνας: Προσωπικό Αρχείο

Shed

Λίγο πιο πάνω από την εκκλησία της Αχειροποιήτου, βυθισμένο σε ένα από τα χιλιάδες στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα βρείτε ένα μικρό μαγαζάκι, το οποίο συνδυάζει την ιαπωνική με την σκανδιναβική αισθητική. Κι όλα αυτά σε ένα μαγαζί που φιλοξενείται σε ένα χώρο γύρω στα 10 τ.μ.. Φυσικά, υπάρχουν και τραπέζια στο πεζοδρόμιο απέναντι.

Το Shed βρίσκεται στη Πατριάρχου Διονυσίου 11. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 00.30, ενώ τα ΣΚ ανοίγει στις 8.30 και κλείνει στις 00.30.

Πηγή εικόνας: Shed Facebook Page

Πηγή βασικής εικόνας άρθρου: Beetroot Design Group

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.