Μυλοπόταμος: Ένας γαλάζιος παράδεισος

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στο Πήλιο, ένα από τα μέρη που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε, είναι η παραλία του Μυλοποτάμου. Βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από το Βόλο και 7 χιλιομέτρων από το γραφικό χωριό της Τσαγκαράδας.

Από τη στιμγή που θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας (ή με ότι άλλο μέσο φτάσετε εκεί), ακολουθεί ένα ξεχωριστό μονοπάτι, που φτάνει μέχρι και την παραλία. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, το “κρυφό” και το “φανερό”. Για να οδηγηθείτε στο “κρυφό” τμήμα της παραλίας, πρέπει να διασχίσετε το “φανερό” και να περάσετε την φυσική καμάρα που ξεπροβάλλει. Τότε, θα δείτε μπροστά σας την μεγαλοπρεπή σπηλιά που σκεπάζει την αμμουδιά.

Τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του θα χαρακτούν αιώνια στην μνήμη σας. Το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του κάθε ταξιδιώτη. Κάτι τέτοια μέρη μπορούν να κάνουν τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας να φαίνονται ασήμαντα.

Ο Μυλοπόταμος, μαζεύει συνήθως μεγάλο αριθμό λουόμενων. Επομένως, σας προτείνω να επιλέξετε είτε κάποια πρωινή ώρα είτε κάποια στιγμή αργά το απόγευμα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και τότε δεν θα συναντήσετε κόσμο.

Έχει τιμηθεί πολλές φορές με γαλάζια σημαία και αποτελεί έναν μικρό παράδεισο για πολλούς φωτογράφους.