Ναύπλιο: Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Το Ναύπλιο ή αλλιώς Ανάπλι, είναι μία πόλη που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ιστορία και η ομορφιά του τόπου δένουν με μαγικό τρόπο και προσφέρουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα για κάθε ταξιδιώτη.

Το Ναύπλιο, προτείνεται ανεπιφύλακτα για όλες τις ηλικίες, από οικογένειες με παιδιά, φοιτητές μέχρι και για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι δραστηριότητες ανά ηλικία μπορεί να αλλάζουν, αλλά όπως και να έχει θα περάσετε φανταστικά! Εδώ θα βρείτε κάποια από τα πρώτα μαγαζιά της χώρας μας, όπως το πρώτο φαρμακείο.

Γενικές Πληροφορίες:

Το Ναύπλιο είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας. Αποτελεί τον κυριότερο λιμένα της ανατολικής Πελοποννήσου και κατοικείται από 14.203 ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός και κατά την περίοδο 1828 με 1833, αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Τα αξιοθέατα της πόλης:

Ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίσεις καλύτερα το Ναύπλιο, είναι να περπατήσεις στους δρόμους του. Τη στιγμή που βαδίζεις παραθαλάσσια, θα δεις απέναντι σου το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο, χτισμένο σε μια μικρή νησίδα. Άμα συνεχίσεις τη βόλτα σου προς την Ακροναυπλιά, σύντομα θα εμφανιστεί μπροστά σου, και σε μεγάλο υψόμετρο, το Παλαμήδι, το οποίο είναι ενετικό φρούριο. Στο Παλαμήδι, φυλακίστηκε για 11 μήνες ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Στο κέντρο του Ναυπλίου, θα βρείτε κάποια κτίρια εξαιρετικής ομορφιάς, όπως το μέγαρο  Άρμανσμπεργκ, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Για ημερήσιες εκδρομές εκτός του Ναυπλίου, προτείνονται η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Αν και είχαμε πάει στο Ναύπλιο το Πάσχα του 2015, οι αναμνήσεις είναι ακόμα πολλές και δυνατές. Την ομορφιά του τόπου θα τη μνημονεύουμε για πολύ καιρό ακόμα, όπως και το εξαιρετικό παγωτό που δοκιμάσαμε στο Antica Gelateria di Roma, το οποίο θα βρείτε απέναντι από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου. Ελπίζουμε ότι θα ξαναεπισκεφθούμε σύντομα!

Η Ακροναυπλιά
Η Ακροναυπλιά
Τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου
Τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου
Θέα από το Παλαμήδι
Θέα από το Παλαμήδι
Το Μπούρτζι
Το Μπούρτζι

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.