πόρτο λάγος

Μια ματιά στο Πόρτο Λάγος

Στην τελευταία μου εκδρομή πριν ξεκινήσω να μένω στο σπίτι λόγω της έξαρσης του ιού, είχα επισκεφθεί την Ξάνθη. Μία εκδρομή που συνδυάστηκε με την επίσκεψη μου στο Πόρτο Λάγος.

πόρτο λάγος
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Όλα ξεκίνησαν από το παζάρι του χωριού, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία αγαθών προς πώληση. Από ρούχα και φουλάρια μέχρι διάφορα εδέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι θα σε κεντρίσει. Συνεπώς, θεωρώ λίγο δύσκολο να φύγεις με άδεια χέρια από το παζάρι του Πόρτο Λάγος.

πόρτο λάγος
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Από εκεί και πέρα, πρέπει να αναφερθεί ότι το παζάρι βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο σημείο. Από τη μία πλευρά θα αντικρίσετε το υδάτινο στοιχείο και από την άλλη το τεχνητό στοιχείο. Φυσικά αναφέρομαι, στα κλασσικά κτίσματα που θα συναντήσετε αν γυρίσετε πλάτη στον όρμο Βιστονίας και δείτε προς το εσωτερικό του χωριού.

πόρτο λάγος
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Μόλις τελειώσαμε την περιήγηση μας στο παζάρι, και αφού φάγαμε το κάτι της, ξεκινήσαμε για τον Άγιο Νικόλαο. Η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται μέσα στο νερό. Δε πρέπει να ξεχαστεί και το δεύτερο εκκλησάκι που υπάρχει αν περάσεις τον Άγιο Νικόλαο και συνεχίσεις την διαδρομή με τις γέφυρες πάνω από το νερό. Αναφέρομαι στο Παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας.

πόρτο λάγος
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Από όταν μπαίνεις στον χώρο και προτού ξεκινήσεις να προχωράς προς τα ενδότερα, αντιλαμβάνεσαι την απαράμιλλη φυσική ομορφία του τοπίου. Ειδικά, αν το επισκεφτείται κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, θα έρθετε “αντιμέτωποι” με ένα ξεχωριστής ομορφιάς τοπίο. Επίσης, δε πρέπει να παραληφθεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο μπορείτε να δείτε διάφορα είδη άγριας ζωής.

πόρτο λάγος
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.