Αιτωλικό: Η ελληνική πλωτή κωμόπολη

Στην ήδη πανέμορφη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού-Μεσολογγίου, έρχεται να προστεθεί-σαν κερασάκι στην τούρτα- το Αιτωλικό, ένα μικρό νησί πάνω στη λίμνη. Ο τόπος αυτός έχει από πίσω του και σπουδαία ιστορία, καθώς εκεί δικάστηκε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την 1η Απριλίου του 1824.

Όψη της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου

Πού βρίσκεται; Στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Απέχει 10 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και βρίσκεται βορειοδυτικά του.

Πώς προσεγγίζεται; Η σύνδεση του με τη στεριά, γίνεται μέσω δύο πέτρινων τοξοτών γεφυριών, με μήκος περίπου 300 μέτρα το καθ’ ένα.

Τα γραφικά σοκάκια του Αιτωλικού

Άμα προχωρήσεις προς την καρδιά του Αιτωλικού, θα περάσεις από εξαιρετικά, γραφικά σοκάκια, μέχρις ότου φτάσεις στην κεντρική πλατεία. Η κεντρική πλατεία εκτείνεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και στην γύρω περιοχή υπάρχουν κάποια μαγαζάκια για φαγητό και χαλάρωση. Κάποιο φαγητό που πολύ πιθανό να σας προτείνουν, είναι το χέλι. Εμείς δοκίμασαμε και είναι εξαιρετικός τσιπουρομεζές.

Σε κοντινή απόσταση θα συναντήσετε κάποιες ακόμα εκκλησίες και πιο συγκεκριμένα, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Το μέρος αυτό πλέον φαίνεται να έχει εγκαταληφθεί σε κάποια σημεία, κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα όταν αναλογίζομαι πως θα μπορούσε κάποτε να είναι πιο “ζωηρό”. Σίγουρα όμως, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή σε περίπτωση που θα μείνετε σε κάποια από τις πόλεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως το Μεσολλόγι και η Ναύπακτος.

Θέα από τα γεφύρια που οδηγούν στο νησί

Πηγές: Κάποια ιστορικά στοιχεία που αναφέρω τα άντλησα από την Βικιπαίδεια, η οποία είναι μία ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.