Μπριάμ

Το μπριάμ είναι μία άκρως καλοκαιρινή επιλογή φαγητού. Άλλες ονομασίες είναι τουρλού ή ρατατούιγ. Όπως και να το ακούσεις, είναι ακριβώς το ίδιο.

Χρόνος εκτέλεσης: 90 λεπτά

Μερίδες: 4

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 4 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 2,3 ματσάκια δυόσμο
  • μαϊντανος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάρυ
  • κόκκινο πιπέρι
  • 3 χούφτες λάδι

Η εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το ταψί (γάστρα) βάζοντας πάνω μια λαδόκολλα, αρκετά μεγάλη για να το σκεπάσει.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή μικρές ροδέλες.
  3. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά (κολοκύθια, μελιτζάνες, ντομάτες, πατάτες, πιπεριές, καρότο, κρεμμύδια, σκόρδο) στο ταψί και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και κόκκινο πιπέρι και επειτα λίγο πιπέρι και κάρυ.
  4. Βάζουμε δυόσμο και μαϊντανό (λεπτοκομμένα) και στη συνέχεια το λάδι.
  5. Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα λαχανικά πολύ καλά μέσα στο ταψί και τα σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα
  6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 250°C στον αέρα για περίπου 50′. Μετά το ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και το αφήνουμε να ροδίσει για 20′.

Και κάποια tips:
• Τσιμπάμε τις πατάτες για να ελέγξουμε αν έχουν ψηθεί.
~ Βάζουμε τόσα λαχανικά ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε.
• Η επιλογή των λαχανικών δεν έχει σημασία. Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε.


Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φαγητό είναι ιδανική επιλογή για περίοδο νηστείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *