Ελαφονήσι: Η παραδεισένια παραλία των Χανίων

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κρήτης και ανήκει στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων. Μπορεί να χρειάζεται λίγο περπάτημα για να φτάσεις στο κεντρικό νησί, αλλά το παραδεισένιο τοπίο που ξετυλίγεται γύρω σου, σε ωθεί να το εξερευνήσεις περισσότερο.
ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Προτείνεται για ημερήσια εκδρομή και το καλύτερο είναι να το επισκεφθείτε όσο νωρίτερα γίνεται, έτσι ώστε να μην έχει πάρα πολύ κόσμο. Βέβαια, τη συγκεκριμένη περίοδο που ζούμε, φαντάζομαι θα έχει αισθητά λιγότερο κόσμο.

Η περιοχή του Ελαφονησίου, έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura. Στην περιοχή των αμμοθινών φύονται ενδημικά είδη χλωρίδας, λευκά κρινάκια της άμμου και θαλασσόκεδροι. Η εντυπωσιακή χλωρίδα σε συνδυασμό με τα σμαραγδένια νερά και το σπάνιο χρώμα της άμμου (κόκκινο κατά σημεία), καθιστούν το τοπίο παραδεισένιο.

Πριν φτάσετε στην παραλία, έχει χώρο για να αφήσετε το όχημα σας. Φυσικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι και με κάποιο τουριστικό λεωφορείο. Αν περπατήσετε λίγο, θα φτάσετε στην οργανωμένη παραλία. Φυσικά, όσο πιο μέσα προχωράτε, τόσο πιο μαγικό γίνεται το τοπίο.

Σε απόσταση 10 λεπτών από την παραλία, βρίσκεται η μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας, η οποία είναι χτισμένη σε βράχο ύψους 35 μέτρων. Από εκεί, μπορείτε να θαυμάσετε την απεριόριστη θέα της θάλασσας και πιο συγκεκριμένα το Λυβικό Πέλαγος.

Η μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας
Η μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας

Τέλος, σας έχουμε μία εξαιρετική πρόταση για φαγητό. Αναφέρομαι στην ταβέρνα “Ο Άρχοντας”, η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο της επιστροφής προς τα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας και το Τοπολιανό Φαράγγι. Η ταβέρνα φαίνεται από τον δρόμο, καθώς απέξω κρέμονται αρκετές σημαίες. Οι μερίδες είναι εκτός από γευστικότατες, και μεγάλες. Οπότε, σίγουρα θα καλύψουν και τους πιο πεινασμένους.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε πλάνα από την παραλία του Ελαφονησίου, όπως επίσης και από την εξαιρετική ταβέρνα “Ο Άρχοντας”.

https://www.youtube.com/watch?v=uBiIEoqsEMM

Loading

Ο δημιουργός του travelwithnomap.gr. Εκτός της ασχολίας μου με αυτή τη σελίδα, γράφω επίσης και στο www.maxmag.gr στην ενότητα του κινηματογράφου.